PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | nr 620 Studia regionalne | 35--43
Tytuł artykułu

Zewnętrzne czynniki równoważenia struktury kompleksu żywnościowego w Polsce

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Omówiono uwarunkowania hamujące rozwój produkcji rolnej w gospodarce socjalistycznej i czynniki występujące obecnie a pozwalające przypuszczać, że kompleks żywnościowy w Polsce ma ogromne szanse rozwoju we współpracy z krajami Zachodnimi.
Rocznik
Strony
35--43
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Gawron W., Lonc T., Woś A.: Programowanie rozwoju i zarządzanie gospodarką żywnościową. Warszawa: PWRiL 1985.
  • Gaziński B., Pieścikowski Z.: System zarządzania gospodarką żywnościową w krajach socjalistycznych. "Wieś Współczesna" 1989 nr 6.
  • Rajtar J.: Rolnictwo i polityka rolna w Europie, przesłanki i kierunki zmian do 2000 roku. "Wieś Współczesna" 1989 nr 4.
  • Styś S.: Procesy dyfuzji. Rozprzestrzenianie się innowacja produkcyjnych w rolnictwie. "Wieś i Rolnictwo" 1983 nr 3.
  • Styś S.: Tak tworzono fundamenty. "Przegląd Gospodarczy" 1976 nr 9.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000000337

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.