PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | nr 641 Gospodarka żywnościowa | 129--137
Tytuł artykułu

Zasoby siły roboczej w rolnictwie w krajach arabskich

Warianty tytułu
Die Bestande des Arbeitskräfte in der Landwirtschaft in den Arabischen Landern
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono w skrócie problematykę podaży siły roboczej w rolnictwie dla niektórych krajów arabskich (Sudan, Egipt, Maroko, Syria i Irak).
Słowa kluczowe
Rocznik
Strony
129--137
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Aborazak M.: Rozwój wsi w Maroku. Studium Arabskie ds. Planowania w Kuwejcie. Sudan 1983.
  • Food and Agricultural Organisation of United Nation. Production Year Book. Rome: FAO 1972; 1977; 1982; 1987.
  • Kasim K.: Rozwój wsi w krajach arabskich. Sudan: Organizacja Arabska ds. "Rozwoju Rolnictwa 1984.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Polityka Rolna w Sudanie. Sudan 1983.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Polityka Rolna w Egipcie. Sudan 1983.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Polityka Rolna w Maroku. Sudan 1983.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Polityka Rolna w Syrii. Sudan 1983.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Polityka Rolna w Iraku. Sudan 1983.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Polityka rolna w krajach arabskich. Sudan 1983.
  • Organizacja Arabska ds. Rozwoju Rolnictwa. Rolniczy Rocznik Statystyczny. Sudan 1987-1988.
  • Statistical Abstract - Central Bureau of Statistics. Damascus 1984.
  • Tomczak F.: Ekonomika rolnictwa. Warszawa: PWRiL 1984.
  • Unified Arab Statistical. Leaque of Arab States. Tunisia 1988.
  • Woś A.:. Związki rolnictwa z gospodarką narodową. Warszawa: PWRiL 1979.
  • World Bank. World development report. Washington 1984.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000000525

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.