PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1994 | nr 682 Analiza i diagnostyka ekonomiczna. Gospodarka żywnościowa | 67--71
Tytuł artykułu

Czynniki wpływające na poziom konsumpcji produktów zwierzęcych w Kamerunie

Autorzy
Warianty tytułu
Factors Influencing Levels of Animal Products in Cameroon
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przeanalizowano zmiany konsumpcji indywidualnej artykułów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego w Kamerunie w latach 1960-1990.
EN
This paper presents factors effecting the consumption levels of animal products in Cameroon. These levels showed an increase in the years 1960-1990. Meat, as well as fish and egg consumption, is relatively high in Cameroon compared to other African states. Among the most important factors influencing consumption levels are those of an economic nature: i.e, income, price and supply. Population and employment structure are among the non-economic factors. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
  • World Demographic Estimates and Projection 1950-2025. New York: FAO, UN 1988.
  • Spożycie i gospodarka żywnościowa. Warszawa: PWN 1975.
  • Urban S., Szlachta K.: Ekonomika i organizacja obrotu towarowego żywnością i żywienia ludności. Warszawa-Wrocław: PWN 1988.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000001109

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.