PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1995 | nr 462 | 49--53
Tytuł artykułu

Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Investigation of Quality of Selected Types of Margarines of Polish Make
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Zaprezentowano wyniki badań jakości produkowanych w Polsce margaryn: Kasia, Mleczna i Masło roślinne.
EN
One of the factor affecting the quality and durability of margarine is a properly carried out technological process and ultimate higiene. The aim of the present paper was an examination of the quality of selected types of margarine with extended durability. 3 types of margarine of the Polish make manufactured with the use of a modern process line were investigated. The obtained results confirmed their high quality and an impeccable microbiological cleanness of margarine produced in such conditions. It made it possible to extend its durability and thus extend the period in which it is suitable for consumption. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
49--53
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • PN-92/A-86907 Margaryna. Wspólne wymagania i badania.
  • BN-80/8050-02 Ocena Sensoryczna jakości margaryny metodą punktową.
  • PN-84/A-86918 Tłuszcze roślinne jadalne. Metody badań. Oznaczanie zawartości nadtlenków.
  • PN-60/A-86921 Tłuszcze roślinne jadalne. Metody badań. Oznaczanie liczby kwasowej.
  • BN-70/8050-06 Oznaczanie zawartości substancji tłuszczowej w margarynie.
  • PN-70/A-86923 Tłuszcze roślinne jadalne. Metody badań. Oznaczanie zawartości niklu metodą kolometryczną.
  • BN-86/8050-04 Margaryna. Badania mikrobiologiczne.
  • Ziemiański Ś., Budzyńska-Topolowska J. Tłuszcze pożywienia i lipidy ustrojowe PWN, Warszawa 1991.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000001969

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.