PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1995 | nr 697 | 29
Tytuł artykułu

Badania białka z soku ziemniaczanego i próby zastosowań jego frakcji wytrącalnej

Warianty tytułu
Issledovaniâ ʹelkov kartofelʹnogo soka i popytki primeneniâ ih osaždaûŝejsâ frakcii
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W niniejszej dysertacji zostały przedstawione konkretne propozycje zastosowania białka ziemniaczanego w różnych produktach żywnościowych oraz niektóre pogłębione badania białek soku ziemniaka, a także prace dotyczące wyodrębniania koagulatu białkowego, prowadzone w skali laboratoryjnej i w skali technicznej. Praca ta stanowi podsumowanie dorobku naukowego autora. (fragment tekstu)
Twórcy
Bibliografia
  • Ahlden J., Traegardh G.: Food Chem. 44(2) (1992), s. 113-118.
  • Bielicki W.: Die Starke 9.9/172 (1957).
  • Fluckinger R., Wilterhalter K.: FEBS Lett. 71 (1976), s. 356-369.
  • Goldbach W.: Die Starke 7.7/173 (1955).
  • Grünewald A.: Die Starke 8.2/182 (1954).
  • Hoff J.E., Castro M.D.: Jour, of Agric. and Food Chem. 17 (6) (1969), s. 1328-1331.
  • Ilsu R.Y., Cleland W.W., Anderson L.: Biochem. 5 (1966), s. 779.
  • Jaswal A.S.: Amer. Pot. Jour. 66 (12) (1989), s. 835-841.
  • Kaho H.: Biochem. Zeitschr. 276, 235 (1935).
  • Kapuler A.M., Gurusiddwih S.: Jour. Horn. Consum Hortienl. 1 (1) (1994), s. 3-18.
  • Laemnly U.K.: Nature vol. 227. London (1970), s. 680-685.
  • Rutkowski A., Kozłowska H.: Preparaty żywnościowe z białka roślinnego. Warszawa (1991).
  • Soliński J.: Zeszyty Naukowe WSE we Wrocławiu nr 18 (1963), s. 105-109.
  • Soliński J.: Przemysł Spożywczy 1 (1971), s. 24.
  • Soliński J.: Zeszyty. Naukowe WSE we Wrocławiu nr 28 (1971), s. 57-64.
  • Soliński J., Ziobrowski J.: Zeszyty Naukowe WSE we Wrocławiu nr 52 (1974), s. 181-188.
  • Soliński J., Ziobrowski J., Soliński M.: Zeszyty Naukowe WSE we Wrocławiu nr 52 (1974), s. 195.
  • Soliński J.: Zeszyty Naukowe WSE we Wrocławiu nr 52 (1974), s. 199-204.
  • Soliński J.: Prace Naukowe AE we Wrocławiu nr 69 (91) (1975), s. 113.
  • Soliński J.: Sposób otrzymywania białka z soków roślinnych (patent nr 96 954 z dnia 18.02.1976).
  • Soliński J.: Przemysł Spożywczy 12 (1977), s. 464-476.
  • Soliński J.: Prace Naukowe AE we Wrocławiu nr 140 (162) (1978), s. 147-159.
  • Soliński J.: Studia i Materiały AE w Poznaniu t 40 (1979), s. 173-175.
  • Soliński J.: Prace Naukowe AE we Wrocławiu nr 167 (184) (1980), s. 78-87.
  • Soliński J.: Prace Naukowe AE we Wrocławiu nr 199 (1982), s. 91-123.
  • Soliński J.: Prace Naukowe AE we Wrocławiu nr 251 (1983).
  • Soliński J.: Prace Naukowe AE we Wrocławiu nr 684 (1994).
  • Sroczyński A.: Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej nr 42, (1962), s. 5-24.
  • Szebiotko K. i in.: Sposób wydzielania białka z soku ziemniaczanego (patent nr 181166 z dnia 24.04.1984).
  • Zitnake A.: Jour, of Food Bioch. 12 (3) (1988), s. 183-189.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000002122

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.