Warianty tytułu
Stabilization of Economic Conditions in Food Sector in Period of System's Transformation
Języki publikacji
Abstrakty
Autor omawia uwarunkowania systemowe gospodarki żywnościowej oraz rolę instrumentów ekonomicznych, takich jak: dochód, ceny, kredyty, podatki i subwencje w jej stabilizacji.
The aim of the artile was the presentation of the importance of stabilizing economic conditions for the achievement of the balanced development of the food sector in the process of the introduction of the market economy. The author focused his attention on the role and mutual relations of such economic instruments as: prices, revenues, credit, taxes, duties, and subsidies which create the system of economic conditions for the producers of food. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
15--22
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Krasiński Z., Mruk H., Szulce H., Ceny a rynek, PWN, Warszawa 1985.
- Owsianik P., Wspólna polityka rolna a działalność Agencji Rynku Rolnego, Biuletyn Informacyjny ARR, nr 3.
- Powiązania rolnictwa, przetwórstwa i handlu, Ekspertyza Komitetu Ekonomiki Rolnictwa praca zbiorowa, PAN, Warszawa 1987.
- Wilkin J., Współczesna kwestia agrarna, PWN, Warszawa 1986.
- Woś A., Ekonomiczne narzędzia sterowania rolnictwem, PWN, Warszawa 1985.
- Zalewski A., Problemy gospodarki żywnościowej w Polsce, PWN, Warszawa 1989.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000002534