PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | nr 487 | 53--62
Tytuł artykułu

Ocena nowych folii do automatycznego pakowania niektórych produktów spożywczych

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Evaluation of New Foils For Automatic Packing of Certain Food Products
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono wyniki badań właściwości fizycznych, mechanicznych i powierzchniowych folii opakowaniowych.
EN
Various types of polypropylene foil have been evaluated with regard to their usability for automatic packing of food products. The studies included physical, surface, and mechanical properties, as well as possibilities and conditions of welding as these characteristics determine the usability of foil for packing a definite product and the application of adequate packing technique. Also the satisfactory weld strength has been determined as it is closely related to the capacity of packing machines, rotational speed of heaters and, at the same time, the minimization of packing costs. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
53--62
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Bohdan M., Folie opakowaniowe do pakowania Żywności, "Opakowanie" 1993, nr 6.
  • Bosch R., Innovationen bei OPP und PET, "Neue Verpackung" 1993, nr 5.
  • Brück C., Potrzeby przemysłu spożywczego w dziedzinie materiałów opakowaniowych oraz wymagania stawiane producentom opakowań, "Opakowanie" 1990, nr 2.
  • Feldman M., Nowości w opakowaniach do Żywności, "Przemysł Spożywczy" 1992, nr 3.
  • Gret F., Neue Verpackungsfolien Made in Italien, "Neue Verpackung" 1987, nr 7.
  • Hartwig F., Polypropylen Folien, "Neue Verpackung" 1987, nr 9.
  • Hofelmann H., Materialen in Kontakt mit Lebensmitteln, "Neue Verpackung" 1993, nr 1.
  • Jakowski S., Aktualne tendencje dotyczące produkcji i stosowania opakowań, "Opakowanie" 1995, nr 4.
  • Lox F., Packaging and Ecology, Pira International 1992.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000003491

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.