PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | nr 2 | 63--73
Tytuł artykułu

Miejsce spółdzielczości kredytowej w gospodarce żywnościowej

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Banki, zwłaszcza spółdzielnie kredytowe, są ściśle powiązane z określonymi obszarami systemu gospodarczego. Przedmiotem artykułu jest określenie środowiska działania spółdzielczości kredytowej oraz ustalenie związków - ich siły i kierunków - w gospodarce żywnościowej. Autor przedstawił zarys historii spółdzielczości rolniczej i kredytowej oraz współzależności między gospodarką żywnościową a spółdzielczością kredytową i ich wzajemne usytuowanie, a w szczególności wpływ spółdzielczości kredytowej na tendencje rozwojowe gospodarki żywnościowej.
Rocznik
Numer
Strony
63--73
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000003530

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.