PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1993 | nr 399 | 47--63
Tytuł artykułu

Zarys japońsko-radzieckich stosunków gospodarczych w latach 1946-1989

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Outline of the Economic Relations Between Japan and the Soviet Union in the Years 1946-1989
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wyróżniono i przeanalizowano trzy etapy w japońsko-radzieckich stosunkach handlowych: lata 1946-1956, 1957-1982 i pozostałe lata 80-te.
EN
The author briefly discusses the economic and trade relations between Japan and the Soviet Union during the past decades. They are presented according to several separated stages making the characteristic whole. The first stage of the economic and trade relations between Japan and Soviet Union covers the years 1946-1956; the second stage spans the period of 1957-1964; the third stage (1964-1976) is a natural continuation of the second stage and ist characterized by a favourable increase in the turnover; the fourth stage (in the eighties) is a break in the trade relations between the both countries. The author presents the political, economic and trade aspects which may be of importance in the development of economic relations between Japan and the Soviet Union in the future. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
47--63
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • "Japan Times Weekly" 1978, 19 sierpnia.
  • "Japan Times Weekly" 1979, 4 kwietnia.
  • "Japan Times Weekly" 1989, 13 maja.
  • "Pravda" 1971, 23 września.
  • "Pravda" 1973, 11 października.
  • "Pravda" 1990, 30 grudnia.
  • "Wnieszniaja targowlia" 1967, nr 11, s. 63.
  • Diplomatic Bluebook 1987, Japan's Diplomatic Activities, Ministry of foreign affairs, Japan, between April 1986 and March 1987.
  • Jain R.K., The USSR and Japan 1945-1980, Atlantic Highlands 1981.
  • Krupjanko M.J,, Sowietsko-japonskije ekonomiczieskije otnoszijenia, Moskwa 1982.
  • Nihon, Tsusho-Sangyosho, Sengo Nihon no boeki nijunen shi, Tokyo 1967.
  • Oda, H. Problems of Japanese-Soviet economic relations, "Review of Socialist Law" 1985, nr 11.
  • Ogawa K., Japan-Soviet economic relations: present status and future prospects, "Journal of Northeast Asian Studies" 1983, nr 1.
  • Ogawa K., The USRR's external economic relations and Japan, "Japanese Economic Studies" 1983, nr 1.
  • Ogawa K., Tichookieanskaja wzaimozawisimost i sowietsko-japonskije torgowo-ekonomiczeskoje satrucziestwo, "Mirowaja Ekonomika i Mieżdunarodnyje Otnoszenija" 1989, nr 7.
  • Smith G.B., Recent trends in Japanese-Soviet trade, in: "Problems of Communism" 1987, nr 1.
  • Sowmiestnoje sowietsko-japońskije kommjunikie z 21 I 1966 r., Moskwa, "Pravda" 1966, 23 stycznia.
  • Sowmiestnoje sowietsko-japońskije kommjunikie z 30 VII 1966 r. , Tokio, "Pravda" 1966, 31 lipca.
  • Suzuki K., Yokowa K., Japan's trade mission to Moscow, February 1983: what did it accomplish? "Japanese Economic Studies" 1983, nr 1.
  • Tiepiecha P.P., Istorija Japonii 1945-1975, Moskwa 1978.
  • Tsusho hakusha 1969 (Kakuron).
  • Tsusho hakusha 1971 (Kakuron).
  • United Nations, International Trade Statistics Yearbook, New York, Volume I, Trade by country, New York 1985.
  • Vishwanathan S., Normalization of Japanese-Soviet relations 1945-1970, Tallahasse 1973.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000003700

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.