PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1993 | nr 402 | 35--53
Tytuł artykułu

Rozpad RWPG a procesy integracyjne w Europie Zachodniej

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Collapse of the Council for Mutual Economic Aid and the Integration Processes in Western Europe
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Omówiono sytuację gospodarczą krajów Europy Środkowo-Wschodniej w latach 1989-1991, handel zagraniczny po rozpadzie RWPG, starania o zabezpieczenie sobie przez kraje Europy Środkowo-Wschodniej określonego miejsca w nowym europejskim ładzie ekonomicznym.
EN
The collapse of the Council for Mutual Economic Aid made the East European countries search for new solutions so as to secure a safe position in the arising new economic order in Europe. The economic situation of those countries is one of the main barriers to active participation in the European economic co-operation. (short original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
35--53
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • "Financial Times", 26.09.1991.
  • "Probléms Economique", 12.06.1991.
  • "Przegląd Rządowy" 1991, nr 2.
  • "Rynki Zagraniczne" 1990, nr 28.
  • "Rynki Zagraniczne" 1990, nr 61.
  • "Rynki Zagraniczne" 1991, nr 57.
  • "Rynki Zagraniczne" 1992, nr 151.
  • "The Economist" 12.01.1991.
  • "The Economist" z 21.09.1991.
  • A Survey of Business in Eastern Europe.
  • Bank of International Settlements, 61-st. Annual Report, Basle 1991.
  • Country Reports, Central and Eastern Europe 1991, Eurostat Luxembourg 1991.
  • Direction of Trade; Statistics Yearbook 1991, IME, Washington 1991.
  • Informacja BRH w Budapeszcie z 27.09.1991, Hungary, A Survey, "Financial Times", 30.10.1991.
  • International Trade 89-90, GATT Geneva 1990.
  • Kraje RWPG, GUS Warszawa 1988.
  • Ławniczak R., Ograniczenia pozataryfowe w handlu międzynarodowym, Warszawa 1987.
  • Mały Rocznik Statystyczny 1991, GUS Warszawa 1991.
  • Miklaszewski S., Aspiracje i możliwości - próba oceny przyszłości stosunków gospodarczych Polski z EWG w: O nowy ład ekonomiczny w Polsce, AE, Kraków 1990.
  • Monthly External Trade 1958-1982, Eurostat 1983.
  • The Community and its Eastern Neighbaurs, Commission of the European Communitres, Brussels 1991.
  • The Czech and Slowak Republic, A Survey, "Financial Times", 7.11.1991, s. 2.
  • Trends in Developing Countries Economics 1992, The World Bank 1992.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000003754

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.