PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | nr 247 | 35--44
Tytuł artykułu

Przekształcenia własnościowe i strukturalne w branży usług hotelarskich i gastronomicznych w Polsce

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Celem artykułu jest analiza procesu przekształceń strukturalnych i własnościowych w usługach hotelarskich i gastronomicznych oraz wskazanie pewnych zjawisk i tendencji, które towarzyszą temu procesowi i są jego konsekwencją. Podstawą rozważań w niniejszym opracowaniu są dane statystyczne ilustrujące proces omawianych przekształceń. W przypadku usług gastronomicznych wzięto pod uwagę wyłącznie podmioty gospodarcze prowadzące restauracje. Analizując proces przekształceń uwzględniono m.in. formy prawne jednostek gospodarczych oraz rodzaj zaangażowanego kapitału w sektorze usług hotelarskich i gastronomicznych.
Rocznik
Numer
Strony
35--44
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000003929

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.