PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | nr 513 | 97--107
Tytuł artykułu

Organizacja aukcji dzieł sztuki w wielkich domach aukcyjnych

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Organization of Art Auctions in Major Houses
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono sposób organizacji aukcji dzieł sztuki w domach aukcyjnych takich jak: Sotheby's i Christie's.
EN
The article presents how art auctions in major houses are organized and gives the reader a glimpse at the way that a given object of art goes once a decision to sell is made until the final settlement of the transaction between the parties involved. The whole paper is divided into three parts the first of which presents a description of activities preceding the auction itself - appraisal, determination of reserve price, preparation of catalogues, insurance, etc. Part two focuses on the auction itself and it presents ways of bidding, for example the drafting and content of absentee bids. Particular attention is paid to explanation of the jargon used in the course of auctions, for example estimate increment, reserve hammer price. Part three deals with follow-up formalities such as memorandum of sale, settlement between the parties to the transactions, fees, commissions and additional charges and insurance, etc. The author has relied on information and data supplied by the two major and most renowned auction houses - Sotheby's and Christie's.(original abstract)
Słowa kluczowe
Rocznik
Numer
Strony
97--107
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Bernier G. (1977), L'art et l'argent. Le marche de l'art au XX siecle, Ed. Robert Laffont.
  • Dictionaire Encyclopedique Quillet (1975), Libraire Artistide Quillet, Paris.
  • Hoog M. (1991), Le marche de l'art, Press Universitaire de France, Paris.
  • Kapitan D. (1992), Aukcje - tradycja, obyczaj,prawo, "Art and Business", nr 7-8.
  • Kapitan D. (1993), Aukcje - tradycja, obyczaj, prawo, "Art and Business", nr 1.
  • Keniston Т. (1991), Sotheby's, Christie's i inni, "Art and Business", nr 4.
  • Legutko Z. (1989), Świat aukcji cz. 1, "Art and Business", nr 3.
  • Legutko Z. (1990), Świat aukcji cz. II, "Art and Business", nr 1-2.
  • Olchowska-Schmidt (1991), Wielkie domy aukcyjne - Sotheby's, "Art and Business", nr 4.
  • Radwański Z. (1994), Prawo cywilne - część ogólna, C.H. Beck, Warszawa.
  • Sotheby's Contemporary Art Part I (1991), New York 13 XI.
  • Sotheby's Russian Avant-Garde and Soviet Contemporary Art (1988), Moscow 17 VI.
  • Wielka Encyklopedia Powszechna (1891), nakład i druk S. Sikorskiego, Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000004123

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.