PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | nr 983, t. 1 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie | 79--85
Tytuł artykułu

Jakość produkcji a wydajność i jakość pracy

Autorzy
Warianty tytułu
Production Quality and Work Productivity and Quality
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule omówiono wybrane zagadnienia jakości produkcji związane z jakością i wydajnością pracy. Podjęto próbę charakterystyki czynników organizacyjnych i ich wpływu na jakość i poziom produkcji.
EN
In this article presented selected issues of production quality connected with work productivity and quality. The author has made an attempt at characterizing organizational factors and its influence on production level and quality. (original abstract)
Twórcy
autor
Bibliografia
  • Andersen T. (2001): Najlepsze wzorce - od satysfakcji klienta do sukcesu firmy. Wydawnictwo Studio Emka. Warszawa.
  • Ansell T. (1977): Zarządzanie jakością w sektorze usług finansowych. Związek Banków Polskich. Warszawa, s. 37-41.
  • Birski A., Stempel R. (2003): Duże przedsiębiorstwa przemysłu mięsnego w warunkach konkurencji. Economic Sciences. UW-M w Olsztynie (w druku).
  • Bruhn M. (2003): Implementierung einer Kundenorientierten Unternehmensführung. ZFO, nr 1, s. 13-19.
  • Kiliński A. (1979): Jakość. WNT. Warszawa, s. 14.
  • Kulczycka D. (1998): Jakość jako wartość rynkowa. "Wieś i Rolnictwo" nr 4, s. 56-67.
  • Obłój K. (2002): Tworzywo skutecznych strategii. PWE. Warszawa, s. 106-110.
  • Pawłowska B. (2002): Przewidywanie zachowań konsumentów - wybrane problemy badawcze. [w:] Konsument firma rynek. UW-M w Olsztynie, s. 359-369.
  • Urban S. (1999): Marketing produktów spożywczych. Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000005430

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.