PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | nr 408 | 151--163
Tytuł artykułu

Pozasurowcowe uwarunkowania lokalizacji zakładów przemysłu spożywczego

Warianty tytułu
Except for Raw Material Conditions of Localisation of Food Industry
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedmiotem artykułu jest analiza pozasurowcowych uwarunkowań wpływających na wybór lokalizacji zakładów przemysłu spożywczego. Autorka omówiła takie czynniki jak: rynek zbytu, korzyści aglomeracyjne, dostępność komunikacyjna, woda, siła robocza i wielkość produkcji. Na zakończenie przedstawiła wpływ prywatyzacji przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i przemian zachodzących w sektorze spółdzielczym na lokalizację produkcji przemysłowej.
EN
The subject of this article is analysis of except for raw material conditions affecting on selection of localisation of factories of food industry. The author discussed such factors as outlet, agglomerating advantages, transport accessibility, water, labour force and size of production. In conclusion the article presented impact of food industry privatisation on localisation of industrial production. (M.P.)
Rocznik
Numer
Strony
151--163
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000005547

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.