Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Except for Raw Material Conditions of Localisation of Food Industry
Języki publikacji
Abstrakty
Przedmiotem artykułu jest analiza pozasurowcowych uwarunkowań wpływających na wybór lokalizacji zakładów przemysłu spożywczego. Autorka omówiła takie czynniki jak: rynek zbytu, korzyści aglomeracyjne, dostępność komunikacyjna, woda, siła robocza i wielkość produkcji. Na zakończenie przedstawiła wpływ prywatyzacji przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i przemian zachodzących w sektorze spółdzielczym na lokalizację produkcji przemysłowej.
The subject of this article is analysis of except for raw material conditions affecting on selection of localisation of factories of food industry. The author discussed such factors as outlet, agglomerating advantages, transport accessibility, water, labour force and size of production. In conclusion the article presented impact of food industry privatisation on localisation of industrial production. (M.P.)
Rocznik
Strony
151--163
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000005547