PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | nr 21 | 130--138
Tytuł artykułu

Wpływ wielkości zakładu na gospodarkę wodno-ściekową w przemyśle spożywczym

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Impact of Enterprise Size on Water-Supply-and- -Sewage-Disposal in Food Industry
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule dokonano oceny wpływu wielkości zakładu na jego gospodarkę wodno-ściekową w kilku wybranych zakładach przemysłu mięsnego. Stwierdzono, że zużycie wody na jednostkę produkcji jest znacznie większe w zakładach małych, z których większość nie stosuje oszczędnych obiegów wody.
EN
The article provides an impact assessment of enterprise size on water-supply-and-sewage-disposal in some meat plants. The author pointed out that water consumption is higher in small plants because of lack of economical water circulation.(A.P.)
Rocznik
Numer
Strony
130--138
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000005576

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.