PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | nr 983, t. 1 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie | 216--221
Tytuł artykułu

Wybrane czynniki determinujące jakość surowca dla przemysłu cukrowniczego

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Select Factors for Sugar Industry Determining Quality of Raw Material
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł zawiera analizę głównych czynników determinujących jakość buraków cukrowych jako surowca do wytwarzania cukru. Analizą objęto elementy bazy surowcowej Cukrowni "Jawor" SA w latach 1996-2001.
EN
Subject analysis was select factors for sugar industry determining quality of raw material. Sycamore maple implement theoretical consideration from sugar factory "Jawor" for period 1996-2001. (original abstract)
Twórcy
autor
Bibliografia
  • Chechelski P., Morkis G. (1999): Powiązania integracyjne przemysłu spożywczego z otoczeniem rynkowym. IERiGŻ, Warszawa, s. 7-10.
  • Gawęda D. (2002): "Burak Cukrowy" 3, s. 12-13.
  • Ostrowska D. (2002): "Wieś Jutra" 3, s. 19-21.
  • Otoliński E. (2002): "Przegląd Organizacji" 3, s. 28-30.
  • Szczepańska K. (1998): Kompleksowe zarządzanie jakością. TQM. Warszawa, s. 10-30.
  • Witek T. (1993): Waloryzacja rolniczej przestrzeni produkcyjnej Polski. ITJNG. Puławy, s. 241.
  • Zalewski R.J. (1998): Zarządzanie jakością w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego. Toruń, s. 5-12.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000005699

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.