PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | nr 2 | 133--143
Tytuł artykułu

Wpływ struktury spożycia żywności na stan zdrowotności społeczeństwa

Autorzy
Warianty tytułu
The Effect of the Structure of Food Consumption on Society's Health
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł traktuje o strukturze spożycia w Polsce w porównaniu z krajami Europy Zachodniej. Autorka poddała analizie spożycie produktów białka zwierzęcego i prześledziła tendencje w spożyciu żywności z punktu widzenia zdrowotności polskiego społeczeństwa.
EN
The author of the article, as a result of companion of animal protein consumption in Poland and european high-developed countries, indicates on inappriopriate structure of consumption in Poland. Taking into Consideration of the alternation in food consumption structure in a post-war period, the author has showed the effect of the changes on intensification of civilization diseases. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000007641

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.