PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | nr 57 (nr 764) | 11--46
Tytuł artykułu

Woltamperometryczne metody w oznaczaniu pierwiastków śladowych w żywności

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule przedstawiono charakterystykę i podział metod woltamperometrycznych, a wśród nich szczególnie metodę woltamperometrii inwersyjnej (nazywanej także woltamperometrią z zatężeniem lub woltamperometrią strippingową) do oznaczania pierwiastków śladowych w surowcach i produktach spożywczych. Zaletą tej metody jest duża szybkość i możliwość równoczesnego zatężenia i oznaczania kilku jonów z tej samej próbki roztworu mineralizatu.
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000009200

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.