Warianty tytułu
Effects of Duration and Temperature of Storing on the Sensory Quality of Moisturizing Creams
Języki publikacji
Abstrakty
Badaniu poddano próbki kremów nawilżających wyprodukowanych przez krakowskie firmy kosmetyczne. Dokonano sensorycznej oceny kremów. Badano wpływ czasu i warunków przechowywania kremów na ich ocenę.
Sensory analysis methods were used for the assessment of the appearance of skin after spreading the cream, fragrance, intensity of the fragrance, compound perfume and general characteristics of following creams: "Lady", "Lady Forte" and "Różany". The effects of duration and temperature of storing on the above-mentioned parameters were determined. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
57--63
Opis fizyczny
Twórcy
autor
autor
Bibliografia
- Baryłko-Pikielna N., Zarys analizy sensorycznej żywności, WNT, Warszawa 1975.
- Knowiton J., Pearce S., Handbook of Cosmetic Science and Technology, Elsevier, London 1993.
- Koźmińska-Kubarska A., Zarys kosmetyki lekarskiej, PZWL, Warszawa 1991.
- Norma ISO 6564. Flavour profile methods.
- PN-65/A-04021. Artykuły żywnościowe. Metody sprawdzania wrażliwości sensorycznej w zakresie smaku i węchu.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000009250