PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | nr 901 Agrobiznes 2001 : rola agrobiznesu w kształtowaniu jakości życia | 465--470
Tytuł artykułu

Wymagania stawiane opakowaniom produktów spożywczych

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Requirements to Meet for Food Wrappings
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł dotyczy zadań, jakie spełniają opakowania żywności. Szczególną uwagę autorka kieruje na opakowania mięsa i jego przetworów. Omawia materiały i metody wykorzystywane w opakowalnictwie mięs. Podkreśla rolę opakowań w promocji produktów i producentów oraz sygnalizuje problem wykorzystanych opakowań jako zagrożenie dla środowiska.
EN
Functions of food wrapping are discusset in the article. Problems concerning wrapping of fresh meat are shown. The marketing function of wrapping is also under discussion in the paper. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
  • Jakowski S.: Ocena stanu organizacyjno-prawnego gospodarki zużytymi opakowaniami w Polsce po wejściu w życie ustawy o odpadach z 27 czerwca 1997 r. "Opakowanie" 1998 nr 9.
  • Panfil-Kuncewicz H.: Znaczenie i funkcja opakowań produktów spożywczych w dystrybucji i marketingu. "Przemysł Spożywczy" 1998 nr 8.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000009628

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.