Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
The Requirements to Meet for Food Wrappings
Języki publikacji
Abstrakty
Artykuł dotyczy zadań, jakie spełniają opakowania żywności. Szczególną uwagę autorka kieruje na opakowania mięsa i jego przetworów. Omawia materiały i metody wykorzystywane w opakowalnictwie mięs. Podkreśla rolę opakowań w promocji produktów i producentów oraz sygnalizuje problem wykorzystanych opakowań jako zagrożenie dla środowiska.
Functions of food wrapping are discusset in the article. Problems concerning wrapping of fresh meat are shown. The marketing function of wrapping is also under discussion in the paper. (original abstract)
Rocznik
Strony
465--470
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Jakowski S.: Ocena stanu organizacyjno-prawnego gospodarki zużytymi opakowaniami w Polsce po wejściu w życie ustawy o odpadach z 27 czerwca 1997 r. "Opakowanie" 1998 nr 9.
- Panfil-Kuncewicz H.: Znaczenie i funkcja opakowań produktów spożywczych w dystrybucji i marketingu. "Przemysł Spożywczy" 1998 nr 8.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000009628