PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | nr 478 | 129--139
Tytuł artykułu

Przemysł mięsny jako organizator przestrzeni ekonomicznej

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Meat Production as an Economic Space Organizer
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Tematem rozważań jest przestrzeń ekonomiczna, która stanowi istotny czynnik wpływający na konkurencyjność działalności gospodarczej. Na przykładzie przemysłu mięsnego w Polsce w latach dziewięćdziesiątych pokazano jak konkretne jednostki gospodarcze mogą organizować przestrzeń i czerpać korzyści z tytułu istniejących układów i struktur przestrzennych.
EN
The subject of the paper is economic space, which is an important factor influenced on economic activity competitiveness. The example of meat production in Poland in 90's shows how a concrete economic unit can organize space and take advantage of existing systems and spatial structures. (A.Ł.)
Rocznik
Numer
Strony
129--139
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000010580

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.