PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | nr 434 | 39--92
Tytuł artykułu

Lokalizacyjne uwarunkowania funkcjonowania firm (na przykładzie wybranych zakładów przemysłu mięsnego i drobiarskiego)

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Local Conditions of Companies' Functioning (the Example of Selected Meat-processing Companies)
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł zawiera analizę najbardziej istotnych czynników lokalizacji przemysłu spożywczego, do których należą baza surowcowa i rynek zbytu. Analiza została przeprowadzona na podstawie danych z lat 1989-1995. Badaniami objęto 62 zakłady przemysłu mięsnego i drobiarskiego. Do artykułu dołączony jest aneks ze wzorami kwestionariuszy wykorzystanych do badań.
EN
The analysis of the most important factors of food industry localization, which include the raw material and marketing area, was given. Statistic analysis was carried out in the years of 1989-1995 among 62 meat-processing companies. The article includes annexe with application forms used for research. (A.Ł.)
Rocznik
Numer
Strony
39--92
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000010809

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.