Warianty tytułu
Levels of Selected Elements in Raw Goat's Milk
Języki publikacji
Abstrakty
Celem pracy było określenie poziomu wybranych pierwiastków w surowym mleku kozim w ciągu całego okresu laktacji.
In the paper the levels of selected mineral components of raw goat' s milk, coming from three farms, are given. The zinc content of the tested milk averaged 2.531 mg/l, ranging from 1.810 to 3.600 mg/l. The calcium content averaged 801.287 mg/l, the lowest level of that element being 521.170 mg/l, and the highest level- 1114.04 mg/l. The sodium content averaged 148.426 mg/l, ranging from 105.420 to 241.57 mg/l. The potassium content averaged 1580.748 mg/l, ranging from 1112.02 to 2348.84 mg/l. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
5--9
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Agnihotri M.K., Prasad V.S.S., Biochemistry and Processing Goat's Milk and Milk Products, "Small Ruminant Research" 1993, nr 12.
- Akinsoyinu A.O., Akinele J.O., Major Elements in Milk of the West Dwarf Goats as Affected by Stage of Lactation, "Journal of Dairy Research" 1979, nr 46.
- Brendehaug J., Abrahamsen R.K., Chemical Composition of Milk from Heard of Norwegian Goats, "Journal of Dairy Research" 1986, nr 53.
- Gnan S.O., Erbati H.A., The Composition of Libyan Goat's Milk, "The Australian Journal of Dairy Technology" 1985, nr 4, 35.
- Kudełka W., Wpływ wybranych czynników na podstawowe wyróżniki jakości mleka koziego, praca doktorska, AE, Kraków.
- Lopez A., Collins W.F., Williams HL, Essential Elements Cadmium and Lead in Raw and Pasteurized Cow and Goats Milk, "Journal of Dairy Science" 1985, nr 8, 68.
- Maraval B., Vignon B., Mineral Composition of Goat's Milk in Early Lactation, "Milchwissenschaft" 1982, nr 37.
- Ocena jakości zdrowotnej mleka koziego, R. Gajewska, M. Nabrzyski, Z. Ganowiak, D. Kucharska, Roczniki PZH 1996, nr 3, 47.
- Park Y.W., Attie R., Profile of Na/K and Ca/P Ratio in Goat Milk and Different Stages of Lactation, "Journal of Dairy Science" 1987, nr 70, supl. 1/85.
- Pinta H., Absorpcyjna spektrofotometria atomowa. Zastosowanie w analizie chemicznej, PWN, Warszawa 1970.
- Voutsinas L., Pappas C., Katsiari M., The Composition of Alpine Goat's Milk During Lactation in Greece, "Journal of Dairy Research" 1990, nr 57.
- Wojciechowska-Mazurek M., Kamińska M., Zawadzka T., Metody atomowej spektrofotometrii absorpcyjnej oznaczania zawartości Pb, Cd, Cu i Zn w mleku i przetworach mlecznych, Roczniki PZH 1985, nr 3.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000011832