Warianty tytułu
A Device for On-line Measurement of Moisture Content of Chocolate Pulp
Języki publikacji
Abstrakty
W urządzeniu do ciągłego pomiaru wilgotności mas czekoladowych wykorzystano metodę dielektryczną. W pierwszej części pracy wykonano badania mające na celu określenie zależności pomiędzy wskazaniami przyrządu a rzeczywistą wilgotnością mas czekoladowych. Następnie sprawdzono zgodność wskazań przyrządu z wilgotnościami oznaczonymi metodą termograwimetryczną. (oryg. streszcz.)
In the device for an on-line measurement of moisture content of chocolate pulp a dielectric method was used. In the first part of the study, investigations aiming at determination of the relationship between read-outs of the device and real moisture content of chocolate pulp were carried out. The measurements enabled graduation of the device in moisture content units. Next, the agreement of read-outs with moisture content determined by a dryer method was verified. On the basis of statistical tests it was found that results obtained by the two methods are not significantly different. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
59--65
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000011852