PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | nr 941, t. 1 Agrobiznes 2002 : przemiany w agrobiznesie i obszarach wiejskich oraz ich następstwa | 357--363
Tytuł artykułu

Organizacyjna restrukturyzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego

Warianty tytułu
Organisational Restructuring of Food Industry Enterprises
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł dotyczy zmian organizacyjnych w polskich przedsiębiorstwach spożywczych wprowadzonych w latach 1996-1998 oraz planowanych na lata 1999-2002. Przedstawiono rodzaje nowoczesnych metod zarządzania. Zdaniem autora najczęściej wybieraną metodą jest controlling, najrzadziej natomiast koncepcje: lean management i HRM.
EN
The purpose of the paper is to present organisational changes and their further dendencies in food enterprises. The transformation deals both with management methods and organisational structure. (short original abstract)
Twórcy
Bibliografia
  • Chechelski Р., Morkis G.: Procesy dostosowawcze przemysłu spożywczego w sferze organizacji i zarządzania. Studia i Monografie, nr 103. IERiGŻ. Warszawa. 2000.
  • Dryl Т.: Handel artykułami spożywczymi z wykorzystaniem Internetu. Roczniki Naukowe SERiA. Т. III, Z. 3. Warszawa-Poznań-Białystok. 2001.
  • Jędruchniewicz A.: Restrukturyzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Gospodarka Narodowa, nr 4. 2001.
  • Kędzior Z., Karcz K.: Modele zachowań gospodarstw domowych i przedsiębiorstw (lata 2000-2010), AE Katowice. 1998.
  • Pilarski S., Kozłowski W.: Zmiany w handlu żywnością i ich implikacje dla agrobiznesu. Roczniki Naukowe SERiA, Т. II, Z. 3. Warszawa-Poznań-Zamość. 2000.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000012020

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.