PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | nr 983, t. 2 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie | 184--189
Tytuł artykułu

Wpływ integracji pionowej w produkcji trzody chlewnej na jakość uzyskiwanego surowca

Warianty tytułu
The Influence of the Vertical Integration in the Swine Production on the Quality of the Obtained Produce
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedmiotem rozważań jest określenie zależności pomiędzy stopniem integracji producenta trzody chlewnej z zakładem mięsnym a jakością uzyskiwanego surowca.
EN
The presented paper shows some results of investigations which were conducted in 60 pork farms in Wielkopolska region. The research showed, that the vertical integration's farms produced more fleshiness pigs, received better price for sold pigs. The farmers decleared, that they received higher extra charges received through the farmers. (original abstract)
Bibliografia
  • Białasiewicz M. (2002): Odchudzony tucznik. BOSS Rolnictwo (21-28.12.2002), s. 26.
  • Morkis G. (2000): Powiązania integracyjne przemysłu spożywczego z gospodarstwami i przedsiębiorstwami rolnymi. SERiA Zamość 2000, t. 2, z. 3, s. 41.
  • Pepliński B., Majchrzycki D. (2002): Dopłaty do cen żywca wieprzowego jako instrument integracji pionowej. "Roczniki Naukowe SERiA", t. 4, z 3, s. 146-150.
  • Zalewski R.I. (2002): Zarządzanie jakością w produkcji żywności. AE Poznań, s. 364-365.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000014026

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.