Czasopismo
2003
|
nr 983, t. 2 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
|
184--189
Tytuł artykułu
Warianty tytułu
The Influence of the Vertical Integration in the Swine Production on the Quality of the Obtained Produce
Języki publikacji
Abstrakty
Przedmiotem rozważań jest określenie zależności pomiędzy stopniem integracji producenta trzody chlewnej z zakładem mięsnym a jakością uzyskiwanego surowca.
The presented paper shows some results of investigations which were conducted in 60 pork farms in Wielkopolska region. The research showed, that the vertical integration's farms produced more fleshiness pigs, received better price for sold pigs. The farmers decleared, that they received higher extra charges received through the farmers. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
184--189
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
- Białasiewicz M. (2002): Odchudzony tucznik. BOSS Rolnictwo (21-28.12.2002), s. 26.
- Morkis G. (2000): Powiązania integracyjne przemysłu spożywczego z gospodarstwami i przedsiębiorstwami rolnymi. SERiA Zamość 2000, t. 2, z. 3, s. 41.
- Pepliński B., Majchrzycki D. (2002): Dopłaty do cen żywca wieprzowego jako instrument integracji pionowej. "Roczniki Naukowe SERiA", t. 4, z 3, s. 146-150.
- Zalewski R.I. (2002): Zarządzanie jakością w produkcji żywności. AE Poznań, s. 364-365.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000014026