Czasopismo
2003
|
nr 983, t. 1 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
|
258--263
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Identification of Critical Control Points in Production Process as an Element of Quality Management
Języki publikacji
Abstrakty
Artykuł zawiera analizę punktów krytycznych procesu produkcyjnego wybranego produktu (sera twardego) przedsiębiorstwa mleczarskiego poprzez wdrażanie i realizację systemu HACCP.
Quality assurance system is protected from possible errors in production process by means of HACCP system, which defines the critical points. Good definition of these points and selection of process parameters control prevents the faults in products. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
258--263
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Berdowski J. (1996): Certyfikacja systemów jakości w Polsce. "Problemy Jakości" nr 2 s. 2-7.
- Hamrol A., Mantura W. (1998): Zarządzanie jakością. Teoria i praktyka. PWN, Warszawa.
- Kupczyk A., Korolewska-Mróz H., Czerwonka M. (1998): Radykalne zmiany w firmie. Wyd. Infor. Warszawa.
- Schwarzkopf B. (1996): Hohe Qualität zu möglichst geringen Kosten. Blick durch die Wirtschaft.
- Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. DzU nr 63, poz. 634.
- www.prs.gda.pl
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000014096