Czasopismo
2003
|
nr 983, t. 1 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
|
464--469
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Costs as an Instrument of Goose Production Competitiveness
Języki publikacji
Abstrakty
Przedstawione w artykule badania przeprowadzono w 15 fermach znajdujących się na terenie województwa warmińsko-mazurskiego. Skoncentrowano się na wyliczeniu wskaźników produkcyjno-technicznych oraz na określeniu jednostkowych kosztów produkcji gęsi.
The research was carried out in 15 farms rearing poultry in Mazury and Warmia Province. The research concerns describing unit costs of goose production and their influence on profit's level and probability in price condition in 2001. Probability index was running from 102,0 procent to 129,3 procent in researched farms. Unit costs of goose production amounted from 4,10 PLN/kg to 5,41 PLN/kg. Their level depended on: twenty-four hours masses increase (40,0 - 58,74 g/item); fodder consumption index (58,4 - 80,2 MJ/kg livestock) and lost (1,5 -13,6 procent . At the average mass of selling goose - 5,8 kg, the profit was reached on the 0,61 PLN/kg level. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
464--469
Opis fizyczny
Twórcy
autor
autor
Bibliografia
- Faruga A. (1996): Wychów gęsi. "Ogólnopolski Informator Drobiarski" nr 3, s. 3-7.
- Wrześniowski Z., Sosnowska W., Stempel R. (1997): Tabele pomocnicze do planowania rolniczej działalności gospodarczej. Wydawnictwo ART, Olsztyn.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000014706