PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 3 | z. 3 | 49--53
Tytuł artykułu

Spożycie warzyw w Polsce i krajach Unii Europejskiej

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Consumption of Vegetables in Poland and the European Union Countries
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono analizę zmian zachodzących w poziomie i strukturze spożycia warzyw w Polsce i krajach Unii Europejskiej. W Polsce od 1988 roku konsumpcja warzyw systematycznie rosła do poziomu 137,1 kg na osobę.
EN
The article presents the analysis of changes in vegetables consumption in Poland and the European Union countries. In Poland, since 1988 the vegetables consumption has been increasing to the level of 137,1 kg per person a year. The report shows changes in the level and structure of vegetable consumption in Poland compare with the European Union. The importance of vegetables in human nutrition is also discussed. (original abstract)
Rocznik
Tom
3
Numer
Strony
49--53
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Gulbicka B. (1998): Rolnictwo wobec głównych kierunków racjonalizacji wyżywienia. [W:] Rolnictwo polskie w okresie transformacji systemowej 1989-1997. IERJGŻ.
  • Marzec T. (1984): Spożycie owoców i warzyw w Polsce i w innych krajach. PWN, Warszawa.
  • Sekuta W. i in. (1997): Wyżywienie w Polsce na tle innych krajów. IZŻ, Warszawa.
  • Chmielewska B. (2000): Spożycie żywności w gospodarstwach domowych rolników. Studia i monografie Nr 97. IERiGŻ.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000015178

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.