PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 3 | z. 4 | 88--92
Tytuł artykułu

Stan przetwórstwa mięsnego w województwie warmińsko-mazurskim

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Performance of Meat Processing Plants of Warmia and Mazury Voivodship
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Dokonano charakterystyki stanu przetwórstwa mięsnego w województwie warmińsko-mazurskim. W opracowaniu zawarto następujące zagadnienia: krótką charakterystykę zakładów (lokalizacja, forma prawna, zatrudnienie i wydajność produkcyjna), szanse i zagrożenia dla zakładów mięsnych w regionie oraz przygotowania tych zakładów do wejścia na wspólny rynek Unii Europejskiej.
EN
A brief overall performance of the meat processing sector has been presented in this article: localization, legal status of the enterprise, employment, and production capacities. The probable impact of European integration upon investigated plants has been defined as the list of threats and opportunities. (original abstract)
Rocznik
Tom
3
Numer
Strony
88--92
Opis fizyczny
Bibliografia
  • Oktaba L. (2000): Branża mięsna. Bez wsparcia. Rzeczpospolita z dn. 08.07.
  • Szot E. (2000): Branża mięsna. Prawie miliard dolarów. Rzeczpospolita z dn. 28.10.
  • Łękawski K. (1999): Rozmawiamy z Dominikiem Jastrzębskim przewodniczącym Rady Nadzorczej Grupy Kapitałowej FARM FOOD. Gospodarka Mięsna, nr 12, s. 22-24.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000015216

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.