PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | nr 983, t. 2 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie | 475--481
Tytuł artykułu

Problematyka jakości w łańcuchach logistycznych przedsiębiorstw agrobiznesu

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Problems of Quality in Logistics Chains of Agribusiness Enterprises
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Zaprezentowano zasady funkcjonowania zintegrowanego łańcucha dostaw ze szczególnym uwzględnieniem problematyki kształtowania jakości odnoszącej się zarówno do procesu produkcji, jak i do obsługi klientów.
EN
The paper shows the benefits from creation and introducing of integrated food supply chain for small enterprises. The researches were conducted in the enterprise which deals with production, processing and distribution of turkey meat. The analysis of commodity and information flow with particular aspect of quality problems in logistics supply chain was the main aim the researches. (original abstract)
Bibliografia
  • Abt S. (1998): Zarządzanie logistyczne w przedsiębiorstwie. PWE, Warszawa.
  • Christopher M. (2000): Logistyka i zarządzanie łańcuchem dostaw. Polskie Centrum Doradztwa Logistycznego.
  • Gołembska E.(2002): Kompendium wiedzy o logistyce. PWN, Warszawa-Poznań.
  • Kisperska-Moroń D. (2001): Podstawy pomiaru w benchmarkingu łańcuchów dostaw. "Logistyka", nr 6, s. 35-38.
  • Laskowska-Rutkowska A. (2001): Kompresja czasu w sferze logistyki. "Logistyka", nr 6, s. 28-30.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000015693

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.