PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 3 | z. 5 | 58--62
Tytuł artykułu

Innowacyjność polskiego przemysłu spożywczego

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Innovativeness of Polish Food Industry
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Zasadniczym warunkiem wzrostu konkurencyjności polskiego przemysłu spożywczego jest rozwój działalności innowacyjnej. W artykule przedstawiono uwagi ogólne na temat innowacyjności, aktualny stan konkurencyjności przemysłu spożywczego i poziom działalności innowacyjnej w tym sektorze. Wskazano na innowacyjne opóźnienia w przemyśle spożywczym i potrzebę ich likwidacji.
EN
The development of innovative activities is considered as a basic factor of the improvement in competitiveness of Polish food industry. The paper concerns common remarks on innovativeness, current competitiveness of Polish food industry and the level of innovative activities here. The lags in this respect and the need to phase them out were pointed in the paper. (original abstract)
Rocznik
Tom
3
Numer
Strony
58--62
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Niedbalska G., Wiszniewski (1998): Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłowych w latach 1994-1996. Studia i Analizy Statystyczne. GUS, Warszawa.
  • Oslo M. (1996): OECD. Paryż (wersja polska, robocza).
  • Penc J. (1999): Innowacje i zmiany w firmie. Agencja wydawnicza Placet, Warszawa.
  • Rocznik Statystyczny Przemysłu (2000): GUS, Warszawa, 244.
  • Urban R. (red.) (2000): Polski przemysł spożywczy. Analiza makroekonomiczna. PFPŻ, IERJGŻ, Warszawa, 115-122.
  • Wiszniewski W. (1999): Innowacyjność polskich przedsiębiorstw przemysłowych. Instytut Organizacji i Zarządzania "ORGMASZ", Warszawa, 51.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000040024

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.