PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 3 | z. 5 | 67--71
Tytuł artykułu

Strategia marketingowa produktu proekologicznego w Siedleckich Zakładach Drobiarskich SZD DROSED S.A.

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Marketing Strategy for Ecological Product of Drosed S.A. Siedlce
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Celem pracy jest próba oceny strategii marketingowej produktu ekologicznego- Certyfikowanego Regionalnego Kurczaka Podlaskiego - Siedleckich Zakładów Drobiarskich DROSED S.A. oraz ukazanie proekologicznego profilu tego produktu przez zachęcenie potencjalnego klienta do kupna produktów zdrowych i czystych ekologicznie.
EN
High quality of products, which is determinate by the levels of quality and standarization of the agricultural raw goods used in production, is unimportant element of being competitive in the food market. The company use strategies which are, environment ally -friendly. As example we can uses DROSED which puts pressure on ecology. The main aim of the article is estimation of marketing strategy for ecological products. This article presents a proecological profile of this product. The client should buy only healthy and ecological food products. (original abstract)
Rocznik
Tom
3
Numer
Strony
67--71
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Ansoff H.I. (1968): Corporate Strategy, London, 12-13.
  • Kozłowski S. (1984): Gospodarka zasobami przyrody. PWN, Warszawa, 110-117.
  • Oblój K. (1994): Strategie sukcesu firmy. PWE, Warszawa, 134-141.
  • Penc J. (1994): Strategie zarządzania. PWN, Warszawa, 36-38.
  • Porter M.E. (1992): Strategia konkurencji. PWE, Warszawa, 262-266.
  • Westwood J. (1992): Marketing Plan. Businessman Press, Gdańsk, 272.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000040031

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.