PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2000 | nr 11 | 82--84
Tytuł artykułu

HACCP - system jakości przedsiębiorstwa spożywczego

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule omówiono zalety stosowania systemu HACCP. HACCP jest uznaną koncepcją, która została zaakceptowana przez WHO i włączona do ogólnych zasad higieny żywności przez Międzynarodowy Kodeks Higieny Żywności. Stosowanie metody HACCP powinno być zgodne z Kodeksem - Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz odpowiednim ustawodawstwem określonego kraju, dotyczącym bezpieczeństwa żywności (w Polsce Rozporządzenie MZiOS z 22 sierpnia 1996 r.).
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
82--84
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000104109

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.