PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1999 | nr 3 | 16--21
Tytuł artykułu

Regionalne cechy rolnictwa i rynku żywnościowego w Polsce

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Historyczny rozwój ziem polskich sprawił, że rolnictwo polskie jest ciągle ogromnie zróżnicowane. Autor wyodrębnia w Polsce 5 regionów, każdy o swoistej specyfice wsi i rolnictwa (region północny - województwa: warmińsko-mazurskie, pomorskie i zachodnio-pomorskie, region zachodni - województwa: lubelskie, dolnośląskie i opolskie, region środkowo-zachodni - województwa wielkopolskie i kujawsko-pomorskie, region środkowo-wschodni - województwa: łódzkie, mazowieckie, podlaskie i lubelskie oraz region południowy - województwa: śląskie. małopolskie, świętokrzyskie i podkarpackie). W opracowaniu znajdujemy analizę polskiego rolnictwa w ramach wymienionych regionów.
Słowa kluczowe
Rocznik
Numer
Strony
16--21
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000109287

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.