PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2003 | nr 6 | 31--38
Tytuł artykułu

Zróżnicowanie wydatków na wyżywienie w różnych grupach gospodarstw domowych

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Od wielu lat obserwuje się systematyczny spadek udziału żywności w strukturze wydatków ogółem. Tendencje te są zbliżone z prawidłowościami, jakie występują w krajach wysoko rozwiniętych, choć ich geneza jest nieco inna. W Polsce spadek udziału żywności w strukturze wydatków został w dużej mierze wymuszony koniecznością ekonomiczną, a tylko w niektórych grupach gospodarstw domowych racjonalizacją diety.
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
31--38
Opis fizyczny
Bibliografia
  • B. Chmielewska, Nierówności społeczne w sferze wyżywienia, IERiGŻ, Warszawa 2001, s. 33 i nast.
  • B. Gulbicka, M. Kwasek, Zróżnicowanie spożycia żywności w Polsce w świetle wyników badań budżetów gospodarstw domowych, IERiGŻ, Warszawa 2000, s. 36.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000120944

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.