PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | nr 7 | 231--235
Tytuł artykułu

Badanie preferencji konsumenckich mięsa i jego przetworów

Warianty tytułu
Investigations on the Preferences of Consumers of Meat and Meat Products
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W referacie przedstawiono wyniki badań ankietowych nad wpływem wybranych czynników socjoekonomicznych i marketingowych na preferencje konsumentów w zakresie spożycia mięsa i jego przetworów. Badania przeprowadzone zostały w Krakowie w 2001 roku.
EN
The objective of this paper were inquiries aimed at determining the preferences of consumers of meat and meat products. The consumers put most confidence in home animal food items they bought mainly in medium-sized grocer's shops. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
231--235
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Barytko-Pikielna N., Konsument a jakość żywności, „Żywność. Technologia. Jakość" 1995, nr 4.
  • Barytko-Pikielna N., Janicki A., Jakość sensoryczna a akceptacja żywności przez konsumentów, „Przemysł Spożywczy" 1997, nr 1.
  • Bazarnik J., Grabiński T., Kącik E., Mynarski S., Sagan A., Badania marketingowe. Metody i oprogramowanie komputerowe, Canadian Consortium of Management Schools, AE, Warszawa-Kraków 1992.
  • Berbeka J., Niemczyk A., Zachowanie konsumentów na rynku, AE, Kraków 1997.
  • Czubak M., Szymanowski W., Znaczenie badań ankietowych w przedsiębiorstwie przemysłu mięsnego, „Gospodarka Mięsna" 1996, nr 4.
  • Górska-Warsewicz H., Konsument mięsa i produktów mięsnych, „Przemysł Spożywczy" 1999, nr 10.
  • Kaczmarczyk S., Badania marketingowe. Metody i techniki, PWE, Warszawa 1995.
  • Kowrygo B., Górska-Warsewicz H., Ługowska K., Ocena preferencji konsumenckich w zakresie żywności i żywienia, „Żywność. Technologia. Jakość" 1997, nr 2.
  • Pisiewicz L., Konsumencka znajomość marek/producentów przetworów mięsnych i drobiowych, „Mięso i Wędliny" 1999, nr 2.
  • Urban S., Czynniki wpływające na decyzje konsumentów podejmowane przy zakupie produktów mięsnych, „Gospodarka Micsna" 1995, nr 6.
  • Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu, pod red. J. Gaweckiego i L. Hryniewieckiego, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 1998.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000081995713

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.