PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | nr 68 (nr 947) | 43--54
Tytuł artykułu

Inaktywacja przetrwalników Bacillus Stearothermophilus podczas sterylizacji produktów spożywczych

Warianty tytułu
Inactivation of Bacillus Stearothermophilus Spores during Sterilization of Vegetable and Animal Materials
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W pracy dokonano przeglądu literatury dotyczącej badań nad spożyciem spor Bacillus stearothermophilus podczas sterylizacji termicznej surowców roślinnych i zwierzęcych.(oryg. streszcz.)
EN
The aim of this work was analysis of literature data concerning survival of Bacillus stearothermophilus spores during thermal sterilization of vegetable and animal materials. The work has discussed the influence of some substances on lowering the thermal resistance of bacterial spores during storing them in the temperature of sterilization. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000094204642

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.