Warianty tytułu
Immobilizacja komórek drożdży w żelach alginianowych dla produkcji etanolu - możliwości i ograniczenia
Języki publikacji
Abstrakty
The characteristic of immobilization technique in alginate gels was described. The environmental factors which determine physiological state of entrapped cells were presented. The possibility of using the system of different yeast strains (coimmobilization) for bioconversion of starch to ethanol was considered. (original abstract)
W oparciu o dane literatury przedstawiono techniki immobilizacji komórek mikroorganizmów. Omówiono czynniki środowiskowe wpływające na stan fizjologiczny unieruchomionych komórek drożdży. Rozważono możliwości zastosowania systemu różnych szczepów drożdży (koimmobilizacja) w procesie biokonwersji skrobi do etanolu. (oryg. streszcz.)
Rocznik
Numer
Strony
59--66
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000094824910