PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | nr 69 (nr 698) | 59--66
Tytuł artykułu

Immobilization of Yeast Cells in Alginate Gels for Ethanol Production - Potentialities and Limitations

Autorzy
Warianty tytułu
Immobilizacja komórek drożdży w żelach alginianowych dla produkcji etanolu - możliwości i ograniczenia
Języki publikacji
EN
Abstrakty
W oparciu o dane literatury przedstawiono techniki immobilizacji komórek mikroorganizmów. Omówiono czynniki środowiskowe wpływające na stan fizjologiczny unieruchomionych komórek drożdży. Rozważono możliwości zastosowania systemu różnych szczepów drożdży (koimmobilizacja) w procesie biokonwersji skrobi do etanolu. (oryg. streszcz.)
EN
The characteristic of immobilization technique in alginate gels was described. The environmental factors which determine physiological state of entrapped cells were presented. The possibility of using the system of different yeast strains (coimmobilization) for bioconversion of starch to ethanol was considered. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000094824910

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.