Warianty tytułu
Języki publikacji
Abstrakty
Artykuł na temat systemów jakości kojarzonych z żywnością i jej przetwórstwem. W tym między innymi mowa o HACCAP (Hazard Analysis Critical Control Point), czyli o systemie zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, systemie GAP (Good Agricultural Practice = Dobra Praktyka Rolnicza) oraz o certyfikacji na zgodność z normami ISO, która jest cennym atutem pomagającym pozytywnie wyróżnić się z grupy przedsiębiorstw konkurencyjnych.
Twórcy
autor
Bibliografia
- Jan Kuś, Krzysztof Jończyk: Dobra Praktyka Rolnicza w gospodarstwie rolnym, Materiały szkoleniowe; Radom 2005.
- Scott C. Lucas: Your ISO; Farm Chemicals International, March 2006, str. 22.
- Ewa Matyjaszczyk; Systemy zarządzania jakością niezwiązne z normami ISO, Problemy Jakości 1/2006 str. 21-24.
- http://www.chemikalia.mz.gov.pl.
- http://ec.europa.eu/comm/food/index_en.htm.
- http://www.fao.org/documents/show_cdr.asp?url_file=/docrep/007/y5488e0e.htm.
- http://www.fao.org/prods/GAP/gapindex_en.asp.
- http://www.mos.gov.pl/1materialy_informacyjne/raporty_opracowania/kodeks/.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000106517435