PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | 6 | z. 3 | 226--230
Tytuł artykułu

Analiza zmian sytuacji dochodowej rolników w świetle reformy rolniczego systemu podatkowego

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Analysis of Changes in the Farmers' Income in the Light of the Reform of Agriculture Tax System
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Opodatkowanie działalności rolniczej różni się od opodatkowania pozarolniczej działalności gospodarczej. Proponowane zmiany w systemie podatkowym mają na celu ujednolicenie zasad opodatkowania. (oryg. streszcz.)
EN
The taxes paid by farmers are different from the taxes from non - agricultural activity. The reform of the agriculture tax system aims at equal treating of rarer and on owner of a small company. The reform of agriculture tax system aims to increase VAT rates, introduce cadastral tax replacing land, forest and estate taxes, introduce income tax which is a general tax and should concern the income of the whole society including farmers. Ań attempt has been made in this article to analyze changes in rammers income in connection to establishing regulations to all tax payers. (original abstract)
Rocznik
Tom
6
Numer
Strony
226--230
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Biuletyn Informacyjny (2003): Polskie rolnictwo w UE, MRiRW i ARiMR, Warszawa, 9.
  • Etel L. (2002): System podatkowy (zarys wykładu).WSFiZ, Siedlce,70-73.
  • Mastalski R. (2000): Prawo podatkowe. C.H. Beck, Warszawa, 6-32.
  • Ministerstwo Finansów (2004): Strategia podatkowa, dostępna w internecie: http://www.mofnet.gov.pl
  • Podstawka M. (2000): System podatkowy w rolnictwie. SGGW, Warszawa, 108-110.
  • Podstawka M. (2000): System finansowy w rolnictwie na tle integracji Polski z UE. Warszawa, SGGW, 99-100
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000107551242

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.