PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | nr 10 | 23
Tytuł artykułu

Konkurencyjność polskiej żywności

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Omówienie wyników prac prezentowanych na seminarium Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej-PIB w ramach Wieloletniego (2005-2009) Programu Badawczego pt.: "Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej". Opracowania wykazują między innymi, że po akcesji Polski do UE wzrósł eksport rolno-spożywczy (głównie mięsa i jego przetworów, owoców i warzyw, a także produktów mleczarskich) oraz że konkurencyjność polskiego sektora rolno-spożywczego jest wysoka. Jej podstawowym źródłem są niższe koszty produkcji. (abstrakt oryginalny)
Rocznik
Numer
Strony
23
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000111961170

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.