PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 8 | z. 2 | 162--166
Tytuł artykułu

Zróżnicowanie regionalne kosztów zakupu mięsa wieprzowego w Polsce w latach 2003-2005

Warianty tytułu
Regions Diversity of Pork Purchase Costs in Poland in Years 2003-2005
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Praca obejmuje analizę czynników kształtujących poziom kosztów zakupu mięsa wieprzowego przez zakłady mięsne w gospodarstwach położonych w czterech makroregionach. (oryg. streszcz.)
EN
Carried analysis showed that costs of pork purchase differ in time and regions. Growth of maleness level causes decrease of meat purchase costs. Macro regions which are net exporters of pork have relatively lower prices of R class porkers and higher S, E and P class porkers. Lower prices in northern and western macro regions are caused by the need of transportation of some part of pigs to different regions of the country. (original abstract)
Rocznik
Tom
8
Numer
Strony
162--166
Opis fizyczny
Bibliografia
  • Główny Urząd Statystyczny. 2006: Powierzchnia i ludność w przekroju terytorialnym w 2005 r. [http: www.stat.gov.pl/dane_spolgosp/ludnosc/powierz_teryt/2005/ index.htm].
  • Rejman K., Halicka E. 2001: Gospodarka żywnościowa. Przewodnik do ćwiczeń. SGGW, Warszawa.
  • Waloch R. 2006: Analiza regionalna produkcji rolniczych surowców zwierzęcych i ich przetwórstwa w Polsce, Praca doktorska AR Poznań.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000120268717

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.