PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 8 | z. 2 | 261--264
Tytuł artykułu

Znaczenie jakości w konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego

Warianty tytułu
The Importance of Quality in Competitive Rivalry of Small and Medium Enterprises in the Food Processing Sector
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule przedstawiono działania, które dla polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego mogą stanowić podstawę do konkurowania na rynku unijnym. Zwrócono uwagę na potrzebę utrzymania wysokiej jakości produktu, co jest niezwykle istotnym elementem konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw. (oryg. streszcz.)
EN
The author pays attention to actions that may constitute a good basis for the Polish food processing industry enterprises sin order to compete on the European Union. The need to maintain a high quality of the product, which is very important factor in competitive of small and medium enterprises. (original abstract)
Rocznik
Tom
8
Numer
Strony
261--264
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Chabiera J., Doroszewicz S., Zbierzchowska A. 1998: Zarządzanie jakością. Centrum Informacji Menadżera, Warszawa, 7- 8.
  • Grudzewski W., Hejduk I. 2001: Konkurencyjność przedsiębiorstw z Europy Środkowej na rynku. Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstw, nr 8, 3-5.
  • Klosiewicz-Górecka U. 2003: Wzmacnianie konkurencyjności polskich firm spożywczych. Przemysł Spożywczy, nr 11, 30.
  • Urban R., 2004: Przemysł spożywczy w przededniu integracji z UE. Przemysł Spożywczy, nr 4, 8.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000120299306

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.