Warianty tytułu
The Importance of Quality in Competitive Rivalry of Small and Medium Enterprises in the Food Processing Sector
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule przedstawiono działania, które dla polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego mogą stanowić podstawę do konkurowania na rynku unijnym. Zwrócono uwagę na potrzebę utrzymania wysokiej jakości produktu, co jest niezwykle istotnym elementem konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw. (oryg. streszcz.)
The author pays attention to actions that may constitute a good basis for the Polish food processing industry enterprises sin order to compete on the European Union. The need to maintain a high quality of the product, which is very important factor in competitive of small and medium enterprises. (original abstract)
Rocznik
Tom
Numer
Strony
261--264
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Chabiera J., Doroszewicz S., Zbierzchowska A. 1998: Zarządzanie jakością. Centrum Informacji Menadżera, Warszawa, 7- 8.
- Grudzewski W., Hejduk I. 2001: Konkurencyjność przedsiębiorstw z Europy Środkowej na rynku. Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstw, nr 8, 3-5.
- Klosiewicz-Górecka U. 2003: Wzmacnianie konkurencyjności polskich firm spożywczych. Przemysł Spożywczy, nr 11, 30.
- Urban R., 2004: Przemysł spożywczy w przededniu integracji z UE. Przemysł Spożywczy, nr 4, 8.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000120299306