PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | nr 17 | 7--12
Tytuł artykułu

W nowych krajach członkowskich

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Autor charakteryzuje sektor żywnościowy i gospodarkę żywnościową w krajach, które przystąpiły do Unii Europejskiej w 2004 roku. Ocenia się, że poziom gospodarczy nowych członków UE jest ponad dwukrotnie niższy, wynika to między innymi z faktu, że kraje te mają mniejsze terytoria i znacznie mniejszy potencjał ludnościowy, i gospodarczy. W strukturach przemysłu spożywczego tych krajów dominują podmioty małe i bardzo małe, o słabej pozycji rynkowej. Autor wskazuje podobieństwa w procesach i efektach dostosowywania sektora rolno-spożywczego u nowych członków do wymagań UE.
Rocznik
Numer
Strony
7--12
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000131153484

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.