PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 9 | z. 1 | 406--410
Tytuł artykułu

Economic Evaluation of Organic Farms

Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
Przeanalizowano rozwój gospodarstw ekologicznych oraz dokonano ich oceny ekonomicznej.
EN
The aim of the paper is to evaluate financial situation of organic farms in the Czech Republic. Its financial state is evaluated according the most used and known financial indicators of profitability and stabilities, j Organic farms are evaluated separately as corporations and individual entrepreneurs. The results show that· profitability of organic farmers is at good level, indebtedness is low and farms do create value for their owners. (original abstract)
Rocznik
Tom
9
Numer
Strony
406--410
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Brealey RA., Myers S.C. 1991: Principles of Corporate Finance, 4th ed, New York: McGraw-Hill. 924s.
  • Grünwald R, Holečková J. 2001: Finanční analyza a plánování podniku. 2. Vyd. Praha: VSE. 197 s.
  • Mařik M. 1998: Určování hodnoty firem. 1. vyd. Praha: Ekopress. 206 s.
  • Neuimaierová I. 1998: Řízení hodnoty. 1. Vyd. Praha: VŠE. 137 s.
  • Sedláček J. 2001: Účetní data v rukou manažera. 2.vyd. Brno: Computer Press. 220 s.
  • Synek M. 2006: Manažerská ekonomika, 3. přepracované a aktualizované vyd., dotisk 2006, 2005, Praha: Grada Publishing, 2003 s. 466.
  • Young, S.D., O'Byrne, S.F. 2001: Eva and Value-Based Management: A Practical Guide to Implementation. New York. McGraw-Hill.
  • Živělová I. 2001: Finančni řizeni podniku I. dotisk 1. vyd. z 1998. Brno: MZLU v Brné, 106 s.
  • www.fadn.cz
  • Organic Agriculture at FAO, available from: http://www.fao.org/organicag/frame1-e.htm [cit. 2007-3-16]
  • Prubézná zpráva o plnění Akčniho plánu ČR pro rozvoj ekologického zemědělstvi do roku 2010, available from: http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=73&typ=l&val=37624&ids=0 [cit. 2007-3-15].
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000150050277

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.