PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2008 | nr 4 | 32--34
Tytuł artykułu

HACCP jako system wspomagający zarządzanie

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W niniejszym artykule przedstawiono system HACCP jako system wspomagania zarządzania w małych przedsiębiorstwach zajmujących się przetwarzaniem mięsa. Zaprezentowano najważniejsze zadania jakie spełnia system HACCP w takich przedsiębiorstwach. Opisano przykłady wykorzystania informacji pochodzących z systemu HACCP w procesie decyzyjnym.
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
32--34
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • 1. Bolesta-Kukuła K., Decyzje menedżerskie, PWE, Warszawa 2003.
  • 2. Czermiński J., Systemy wspomagania decyzji w zarządzaniu przedsiębiorstwem, TNOiK, Toruń-Gdańsk 2002.
  • 3. Małachowski A., Systemowe ujęcie obiektu gospodarczego, (w:) Podstawy informatyki dla ekonomistów pod red. Adama Nowickiego, PWN, Warszawa 1995.
  • 4. Pietrzak S., Informacyjny system zarządzania przedsiębiorstwem, Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa nr 6/1998.
  • 5. Sobczak T., HACCP jako substytut Informacyjnego Systemu Zarządzania w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej, Przegląd Organizacji nr 3/2006.
  • 6. Stoner J.A.F., Wankel C., Kierowanie, PWE, Warszawa 1998.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000152297280

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.