PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 9 | z. 2 | 474--477
Tytuł artykułu

Działalność pozarządowych agencji gospodarczych na przykładzie Biłgorajskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A.

Warianty tytułu
Activities of Non-Government Economic Agencies -an Example of the Biłgoraj Agency of Regional Development Ltd.
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono i oceniono działalność pozarządowej agencji gospodarczej oraz określono jej wpływ na rozwój otaczającego ją regionu. Material źródłowy zebrano w badanej spółce oraz w instytucjach ją otaczających. (oryg. streszcz.)
EN
Non-government agencies play important role in socio-economic transition of particular regions. Presented research proved great impact of such agencies on development of entrepreneurship and regional development on many levels. Strengths of such activities are: good work organisation, efficient management system, good team work, fulfilling partnership and project agreements, good relations with local partners. Weaknesses are: lack of market research, inadequate adjustment of their offers to market needs, weak promotion. Barriers, that hinder development of such agencies are: market opening by big foreign firms with adequate capital, limited demand on proposed services, competitiveness. Chances for such firms development are: looking for new markets for their services and expertise, modernising of methods of market activities, better utilisation of possible participation in projects and financial support. (original abstract)
Rocznik
Tom
9
Numer
Strony
474--477
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Bienias D. 2003: Agencje Rozwoju Regionalnego w Polsce. Raport NARDA, Warszawa, s. 15-23.
  • Gorzelak G. 2004: Racjonalizm i regionalizm w Polsce na tle europejskim. Warszawa, s. 76.
  • GUS 2006: Rocznik statystyczny województwa lubelskiego, s. 1-75.
  • Książek T. (red.). 2005: Kurier Starostwa Powiatowego w Biłgoraju nr 1,2,3. Biłgoraj, 1-15.
  • Michalik J. 2006: Biłgorajska Agencja Rozwoju Regionalnego. Kraków, s. 79.
  • Żmija J. 1999: Przedsiębiorczość w agrobiznesie a rozwój obszarów wiejskich w Regionie Małopolski. Kraków, s. 27.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000158185398

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.