PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | nr 2 | 24--28
Tytuł artykułu

Present day problems of ensuring safety and biological value of foodstuffs

Warianty tytułu
Aktualne problemy zapewnienia bezpieczeństwa i wartości biologicznej środków spożywczych
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
The presentation deals with the topical problems of creating new foodstuffs balanced in nutritious and biological value. The principles of food combinations, the algorithm of developing new products and the principles of government policy in the area of healthy food are described. The analysis of the existing methods of optimization of foodstuffs recipes has been conducted.(original abstract)
Niniejsza praca dotyczy kluczowych problemów tworzenia nowych produktów żywnościowych zrównoważonych pod względem właściwości odżywczych i biologicznych. Przedstawiono zasady łączenia składników żywności, algorytm postępowania stosowany podczas rozwoju nowych produktów żywnościowych oraz zasady polityki państwa w zakresie produkcji zdrowej żywności. Przeprowadzono analizę istniejących metod optymalizacji składu żywności (abstrakt oryginalny)
Rocznik
Numer
Strony
24--28
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • [1] UA Patent 56825 A (2003).
  • [2] UA Patent 56826 A (2003).
  • [3] Sydorenko O., Berbenets L. (2002) Present Day Problems of Fresh Water Fish Processing in Ukraine In: Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 7th International Commodity Science Conference, (eds. R. Zielinski, D. Wieczorek). Poznań, vol. 2, pp. 427-433.
  • [4] Sydorenko O., Berbenets L. (2005) Main directions in the development of the system of quality management of products with functional additives in Ukraine. In: Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference, (eds. R. Zielinski, D. Wieczorek). Poznań, vol. 1, pp. 235-241.
  • [5] Sydorenko O. (2007) The Formation of the Range and Quality of Fish and Plant Products. Publishing House of KNTEU, Kyiv.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000159771899

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.