Warianty tytułu
Structural Transformations in Buying up of Milk which Could Raise its Quality in Łódź Province
Języki publikacji
Abstrakty
Artykuł przedstawia fragment opisu badań przeprowadzonych w województwie łódzkim w latach 1997-1999 w gospodarstwach wyspecjalizowanych w produkcji mleka. Prezentuje również niektóre aspekty ekonomiczne i organizacyjne skupu mleka sprzyjające ogólnemu polepszaniu jego jakości. W zakończeniu zaprezentowano efekty przemian jakościowych mleka produkowanego i sprzedawanego na terenie województwa łódzkiego. (abstrakt oryginalny)
In 1997-1999 in Łódź province was made a significant progress in quality of buying up of milk. Participation of the highest quality class in structure of buying up of milk rose over twice, i. e. from 26,7 to 56,2%. Two dairy co-operatives and two companies which deal with buying up and processing of milk are going to buy only milk in extra class. High quality of milk reduce production's costs of high processed dairy products. The main influence on progress acceleration in quality of buying up of milk had (from dairy side) economical stimulus which could increase a profitability of the highest quality milk production. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
375--381
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000161802429